AANEEN Fairtrade Suriname

FAIRTRADE AANEEN = FAIRTRADE NEDERLAND = FAIRTRADE SURINAME
AANEEN staat voor een betere wereld en mensen daarin op een positieve manier met elkaar verbinden.
Eerlijke handel is daar onderdeel van.

Het keurmerk ‘Fairtrade Suriname’ is het keurmerk dat vereniging AANEEN verbindt aan producten die uit Suriname afkomstig zijn, waarbij de producenten aan de volgende voorwaarden van eerlijke handel voldoen:

De bedrijfsvoering is milieuvriendelijk.

  • Men werkt met respect voor arbeidsrechten en houdt zich aan een transparante, democratische werkwijze. Slavenarbeid is uit den boze.
  • De werknemers zijn volwassen, en ontvangen een eerlijk en leefbaar loon.
  • Het bedrijf is aangesloten bij vereniging AANEEN. Daardoor is direct sprake van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
    Deel van de opbrengst van het bedrijf komt via het werk van AANEEN, de kwetsbaren in de Surinaamse gemeenschap ten goede.

Ook het AANEEN keurmerk aanvragen? Mail naar: fairtrade@verenigingaaneen.nl


Wereldwinkel AANEEN

 Wereldwinkel AANEEN is de winkel van vereniging AANEEN. Met iedere aankoop steunt u de vereniging.

Alles wordt vanuit maatschappelijke betrokkenheid hier verkocht.
Deze prachtige winkel is gevestigd aan de Gorontalostraat 21 in Amsterdam-Oost, de originele startplaats van AANEEN. De unieke producten die er verkocht worden, zijn 100% Fairtrade, dat wil zeggen; de maker krijgt er een eerlijke prijs voor, en mens en milieu worden ten alle tijden gerespecteerd.

Naast het feit dat u mooie, bijzondere producten in de Wereldwinkel AANEEN vindt, vind u ook bijzondere mensen daar. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in de Wereldwinkel AANEEN de kans krijgen zich waardevol in te zetten. Zo is de alleenstaande moeder, zonder betaald werk, wel in staat heerlijke taarten te bakken en wordt zij door AANEEN uitgenodigd deze producten te verkopen in de Wereldwinkel. De opbrengst van de taarten is dan voor haarzelf in ruil voor vrijwilligerswerk. Zo ook de jonge dame Levana, die door haar arbeidsongeschiktheid niet meer kan deelnemen aan een volwaardige baan, toch wel een waardevolle bijdrage levert aan de Wereldwinkel AANEEN, waar zij haar taken op haar eigen tempo mag uitvoeren en zij supertrots is op haar nieuwe dagindeling.

Aan deze mensen wordt winkelruimte en scholing geboden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen tot zelfstandig ondernemer. Deel van de opbrengst van de verkoop is ten behoeve van de sociale projecten van AANEEN, met name de Hiv/AIDS bestrijding in de Caraïben.

“Uit een sociaal isolement en op weg naar betaald werk!”

 


 

Mama’s Verjaardagskalender

De moederfiguur heeft van oudsher een belangrijke plaats in de Surinaamse cultuur. Vaak is zij man + vrouw, vader + moeder tegelijk, en kan zij haar mannetje wel staan. Als eerbetoon aan álle moeders is deze verjaardagskalender gemaakt.

Prachtige verjaardagskalender
Voorzien van zorgvuldig geselecteerde plaatjes uit de prachtige Surinaamse natuur en een mooie selectie van ‘odo’s (Surinaamse spreekwoorden).
Er is volop schrijfruimte voor het noteren van verjaardagen, zodat alle vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen in deze verjaardagskalender een plekje vinden.

Verjaardagskalender met Surinaamse vrouw in koto aan de voorkant en Surinaamse natuur bovenaan elke maand.
Met dank aan: A.Bijsterbosch MOKSI Magazine J.Neijhorst J.Schipper L.Verspeek

Leuk om cadeau te geven!
Leden van AANEEN ontvangen deze verjaardagskalender gratis. Bestellen kan ook! Een los exemplaar kost € 28,99 excl. verzendkosten. Stuur een mail met het benodigd aantal kalenders naar: info@verenigingaaneen.nl

Kookboek ‘Kijkje in de Keuken’

De bundeling van het succesvolle kookproject van vereniging AANEEN

Het unieke kookboek van AANEEN met originele huisrecepten en tips uit de Surinaamse keuken.

Bestellen? € 52,00 per exemplaar. Maak het totaalbedrag, o.v.v. uw naam, adres en gewenst aantal over naar:

AANEEN, NL27 ABNA0461601540
Uw bestelling wordt binnen 10 werkdagen bij u thuisbezorgd.

Meer info, mail met: koken@verenigingaaneen.nl

Kruidenthee uit de Amazone – Ook online verkrijgbaar


De wereldwinkel AANEEN verkoopt in samenwerking met Pikin Sranan diverse soorten kruidenthees die 100% natuurlijk geteeld zijn in Suriname!
Dat betekent geen gebruik van chemicaliën en kunstmeststoffen en geen gebruik van G.M.O. gewassen.
Deze theeën zijn ook online verkijgbaar. Deze kruiden uit Suriname ondersteunen het immuunsysteem, iets wat in deze tijd extra van belang is om op peil te houden.
Schuiven naar boven
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0