BLOG #10: The Battle Is Not Over Yet…

6 Juni 2020. Alarmfase gaat in. Het is nummer zoveel in deze roerige tijden…
Er wordt druk gedebatteerd en gepubliceerd door het Covid-19 management team hier in Paramaribo.
Elke dag is er daar een live-briefing van op de nationale tv.
En vandaag hoort Suriname het bittere nieuws dat het aantal mensen met Corona explosief is gestegen van 10 naar 100 personen. Een opmerkelijke groei zo vlak na de verkiezingen.

Total Lockdown

Krssjjtt … hoor je dat?
Dat is het geluid van de duimschroeven die nog strakker aangedraaid worden: TOTAL LOCKDOWN, per 8 juni 2020. Nieuwe maatregelen worden toegevoegd aan de al bestaande.
Iedereen zonder een essentieel beroep als apotheker, dokter of kruidenier moet THUIS BLIJVEN. ‘Op de plaats rust!’, zoals overste Danielle Vieira vandaag in de persconferentie meldde.
Alles om deze pandemie in te dammen en ervoor te zorgen dat de medische sector niet nog verder overbelast raakt. Daarnaast is het aantal beschikbare beademingsapparaten in Suriname gewoonweg niet toereikend.

Bord met coronamaatregelen

Ook worden er weer leefregels geadviseerd om zo gezond mogelijk te blijven, met de nadruk op regels.
Voldoende water drinken, veel groente en fruit gebruiken, en voor lichaamsbeweging wordt een wandeling om je huis in je eigen tuin aanbevolen.
Het dragen van een mondmasker en afstand houden wordt al als vanzelfsprekend beschouwd.
Hoewel niet iedereen daarin gelooft.

Deze ‘Total Lockdown’ gaat voor 2 weken in tot 22 juni.
En toch voel ik aan mijn water dat deze termijn nog voor de verstrijk datum, wellicht, nog aangepast gaat worden… Wat is de overtreffende trap van total?
To be continued…

#blacklivesmatter

P.S.
Met alle respect.. Deze column draag ik op aan wijlen George Floyd… Ik ben me ervan bewust, als zwarte vrouw, hoe belangrijk het is om in vrijheid te leven.
We willen allemaal ademen.. nu meer dan ooit duidelijk geworden door Corona..
Dat zijn ziel in vrede mag rusten; dat er troost en wijsheid is voor alle nabestaanden; en dat ook in zijn naam respectabel vrijheidswerk wordt gedaan, wat naar een gelijkwaardige samenleving leidt voor iedereen.

BLOG #10: The Battle Is Not Over Yet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven