BLOG #14: Projectreis Suriname 2020

Het is 4 juli 2020. Dag van vertrek uit Suriname
De lock-down betreffende het luchtruim van Suriname is opgeheven en de KLM mag weer passagiersvluchten op Paramaribo uitvoeren. Wow, wat een wonderlijke tijd heb ik meegemaakt in Suriname. Na het intreden van Corona op vrijdag 13 maart zijn er allerlei maatregelen in het maatschappelijke leven getroffen. Van alles en iedereen overal ontsmetten, sluiting van winkels tot en met het instellen avondklok. Ofwel na een bepaalde tijd was de openbare straat verboden terrein. Bizar dat wereldwijd dergelijke maatregelen ook zo werden ingevoerd. Dus Suriname stond daar niet alleen in.

Ook het sociale werk voor vereniging AANEEN, mijn reden van bezoek aan Suriname, werd aangepast naar deze nieuwe pandemie. Nieuwe samenwerkingen met partners die zich inzetten voor preventie verdere verspreiding van deze vreselijke ziekte, ontstonden spontaan en on the spot. Een roerige tijd, waarin ook nog eens een spannend momentum in de vorm van de vijfjaarlijkse volksverkiezing plaatsvond. Van alle kanten werd ik gewaarschuwd voor eventuele outbreaks van aanhangers van rivaliserende politieke partijen. Historisch.

Veel mensen waren aan vernieuwing toe. De verkiezingsdag zelf verliep uiteindelijk vrij vlekkeloos. Mensen van alle politieke kleuren stonden zij aan zij om hun eigen stem uit te brengen.
Op de uitslag zou nog enige tijd gewacht moeten worden, door de commotie die ontstond omtrent het tellen van de stemmen.
De wildste verhalen deden de ronde.. Het werd wel snel duidelijk dat na 10 jaar Suriname een nieuwe president zou krijgen.

Suriname

Suriname.. een land met veel kleurrijke gezichten. En zo ook de vele verschillende kleurrijke meningen. Toch allen in 1 en hetzelfde land.
Allemaal nodig om er een veilig, voorspoedig en vredig land van te maken.
Net zoals de verschillende vlaggen van de politieke partijen waaien, zo zou er, met de nodige vrije ruimte om te bewegen en te zijn, samengeleefd kunnen worden.
Uit liefde voor dit land blijft AANEEN de verbinding tussen Nederland en Suriname onderhouden en de helpende hand reiken naar kwetsbare mensen daar..

Tot slot, toon jij ook jouw AANEEN-schap?
Word lid!
Dat zou lief zijn..
Over liefde gesproken.. Deze heb ik daar ook mogen vinden. Hihi.. We hebben de Corona-crisis in ieder geval samen overleefd, dus ja… Ready for the next one!

Palmira Lieuw
Directeur AANEEN

BLOG #14: Projectreis Suriname 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven