BLOG #4: Mijn Laptop … Mijn Lifesaver

Mijn reis naar Suriname.. Vertrek 8 maart 2020.. Wat moet absoluut mee in mijn handbagage? Ja, je raadt het al.. mijn laptop en mijn mobiele telefoon!
Ik ben namelijk voornemend om in de uurtjes die ik niet werk aan de sociale projecten het een en ander administratief daarop bij te houden. Eigenlijk twijfel ik over het meenemen van mijn laptop… Daar ik maar voor 3 weken in Suriname zal blijven en het er superdruk zal hebben met praktijk-opdrachten als netwerkbijeenkomsten met de samenwerkende organisaties van AANEEN  en de nodige aandacht aan hen wil geven.

AANEEN heeft iets van 20+ partnerorganisaties in Suriname, die zich allen op hun eigen werkveld inzetten voor de kwetsbare medemensen aldaar. Te denken valt aan drugsverslaafden, kinderen die met Hiv geboren worden, zwervers etc. Vanuit o.a. het project Hulpmiddelen uit Holland verstuurt AANEEN met hulp van haar leden en bedrijven via Nederland regelmatig (ingezamelde) hulpmiddelen naar hen toe.

Projectreis

Deze projectreis is dan ook bedoeld om zoveel mogelijk met de samenwerkende organisaties het veld in te gaan en verslag te doen van hun werk. Ik zou deze verslagen ook schriftelijk kunnen noteren, bedenk ik me, en later in Nederland digitaliseren. Dit omdat ik lichtelijk, nou zeg maar gerust zwaar, verslaafd ben aan het internet. En tijdens computerwerkzaamheden voor het werk, dwaal ik wel eens af naar andere sites. Waardoor ik niet echt productief achter de pc zit. Ik heb maar 3 weken in Suriname, die wil ik ten volle benutten. Ook rekening houdend met de tropische temperatuur en het bijbehorende tempo. 🙂 Toch pak ik mijn laptop in, mijn 2e rechterhand. 😉

Het is nu inmiddels 25 april en ik ben nog niet terug in Nederland.. Iedereen is bekend met de lock-down van het luchtruim. KLM kan nu geen vluchten uitvoeren naar Suriname, dus de planning van mij is 360 graden veranderd. Alle ingeplande afspraken zijn opeens op verre afstand en ontmoet ik nu merendeels via beeldbellen met Whatsapp. Ik ben niet op de geplande datum terug in Nederland en mis de begrafenis van mijn oom. Ik kan deze via een digitale live stream volgen.

Videobellen en live streams

Om mijn lichaam en geest fit te houden, doe ik na het opstaan mee met begeleidende instructie-video’s op You Tube. De mensen aan wie ik, als bijverdienste voor AANEEN, Sranan Tongo workshops geef, houd ik bij via de live videoconferenties van Zoom. Alle achterstallige administratie wordt nu door mij – bij gebrek aan andere tijdsbesteding – effectief weggewerkt en gepubliceerd op de website van AANEEN.

Ik ben nu meer dan ooit geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws van Nederland en aan deze behoefte wordt door diverse internetkanalen voldoende voldaan in de mij vertrouwde Nederlandse taal.. Zo komt ook het nieuws voorbij dat er in Nederland protest is tegen 5G-masten. Deze worden omgehakt en/of in brand gestoken. Ik weet het niet. Ik weet wel dat mijn internetverbinding en al mijn mobiele devices het leven hier nu stukken draaglijker maken. Wellicht weet ik niet beter, toch ben ik super gelukkig dat ik mijn laptop wel heb ingepakt!
Tot de volgende blog 😉

Odi, odi.
Palmira
Directeur AANEEN

BLOG #4: Mijn Laptop … Mijn Lifesaver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0