Buurtwinkel AANEEN

Vanaf 8 tot en met 14 december 2014 is de Stemweek voor de Appeltjes van Oranje 2015. AANEEN is daarvoor geselekteerd. Stem alstublieft ook op AANEEN, voor haar bijzondere project ‘Buurtwinkel’.: Ga naar: https://appeltjes.oranjefonds.nl/#stemweek$57 Initiatieven regio Noord (provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland) ;

Aanleiding
In Amsterdam-Oost zijn veel gezinnen die het niet zo breed hebben. Die elke maand weer moeten vechten om eten op tafel te zetten. Binnen veel van deze gezinnen is genoeg creativiteit. Dat blijkt wel uit de talloze creatieve producten die tijdens buurtfestivals getoond worden. Van beeldhouwwerken en schilderijen tot sieraden en gehaakte knuffels. Maar ja, dat zijn hobby’s. En hobby’s leveren geen geld op. Die kosten vaak alleen maar geld. Toch?

Doel
AANEEN creëert met de Buurtwinkel een mogelijkheid om zelfgemaakte producten te verkopen. Dit vergroot niet alleen de inkomsten van de makers, het vergroot ook hun gevoel van trots en eigenwaarde. De makers zijn zelf actief in de buurtwinkel. Daardoor krijgen ze meer sociale contacten en doen ze werkervaring op. Dat helpt ze bij het verkrijgen van een vaste baan of het opzetten van een eigen winkel. Buurtbewoners worden als klant van de winkel meer betrokken bij de gezinnen die het minder breed hebben.

Activiteiten
De buurtwinkel is het gehele jaar door vijf dagen per week geopend. Creatieve buurtbewoners kunnen zich aanmelden als ‘mede-ondernemer’ en via de winkel hun product verkopen. AANEEN biedt een cursus ‘Persoonlijk Effectief Ondernemer’ om deelnemers te helpen op hun pad naar zelfstandig ondernemerschap. In de winkel doen de deelnemers de nodige praktijkervaring op. Vijf vrijwillige vaste winkelmedewerkers begeleiden de deelnemers bij hun werk in de winkel.

Buurtwinkel AANEEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0