Straatdiner Makassarplein; Samen voorbij grenzen

Buurtbewoners ontmoeten elkaar tijdens een feestelijk straatdiner met gerechten uit verschillende keukens in de buurt. Wees welkom en luister naar verhalen van bewoners van Surinaamse komaf over hun vertrek uit Suriname en het opbouwen van een nieuw leven in Nederland.

Hoe zorg je ervoor dat je een plaats krijgt in de Nederlandse samenleving en hoe vind je aansluiting in je buurt? In de jaren 70 maakten heel wat Surinamers de oversteek naar Nederland. Eén van hen was Norine, die als alleenstaande vrouw met haar kinderen naar Amsterdam kwam. Het viel haar op dat er tussen Surinamers en Nederlanders de nodige cultuurverschillen waren, die zij wilde overbruggen door mensen samen te brengen. Met excursies, spelavonden en activiteiten voor vrouwen creëerde zij ontspannen ontmoetingen die mensen met elkaar verbonden, ongeacht afkomst of leeftijd. De vereniging AANEEN was geboren, en wordt inmiddels gedragen door dochter Palmira.

AANEEN is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid tot een begrip in de buurt met tal van activiteiten en een eigen wereldwinkel. Op 5 mei organiseert AANEEN een straatdiner voor iedereen die wil aanschuiven – een ontspannen ontmoeting zoals Norine ze al organiseerde. Buurtbewoners van Surinaamse komaf delen tijdens dit diner verhalen over hun vertrek uit Suriname en het opbouwen van een nieuw leven in Nederland.

AANEEN ziet Vrijheid ontstaan waar mensen zich met elkaar verbinden. Deel de maaltijd, deel je verhalen over Vrijheid, deel AANEEN.

Tickets: €7,- volwassenen, €3,50 euro kinderen, €1,- Stadspashouders met een laag inkomen
Reserveren: via www.streetdinners.org
Meer informatie: www.streetdinners.org

Straatdiner Makassarplein; Samen voorbij grenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0