BLOG #11: Code RED

Hi, nice to meet you! Mijn naam is Palmira AANEEN, tenminste… voor de periode zolang code rood in Suriname geldt. Want wat is nu het geval?
Het Corona-cijfer hier in Suriname is in korte tijd explosief gestegen van enkele tientallen naar richting de 200 mensen die actieve, geregistreerde dragers zijn.
Uiteraard baart dit de regering de nodige kopzorgen en om deze pandemie in te dammen, zijn er weer nieuwe maatregelen genomen. Zo is besloten dat de 1e letter van je achternaam bepaalt op welke dag je boodschappen bij de winkel mag doen.

Code Rood: dagen en letters

  • Maandag: personen wiens familienaam begint met A,B,C,D,E
  • Dinsdag: familienamen met F,G,H,I,J
  • Donderdag: familienamen met K,L,M,N,O
  • Vrijdag: familienamen met P,Q,R,S
  • Zaterdag: familienamen met T,U,V,W,X,Y,Z
  • Woensdag en zondag zijn alle winkels dicht.

Vandaar dat ik vandaag, op maandag 8 juni 2020, besloten heb dat mijn nieuwe achternaam die van mijn werkgever is: AANEEN 😉 .

Geen werk, geen eten

Het is aan alle kanten te hopen dat deze voorzorgsmaatregelen, die voor zo’n twee weken gelden, hun nut zullen bewijzen. Want voor zoveel mensen geldt hier ook: geen werk, geen eten.
Vandaar dat er wel gesputter in de samenleving te horen is. Opmerkelijk is wel dat het straatbeeld van Paramaribo stukken rustiger en op bepaalde plaatsen doodstil is.
Het feit dat niet-essentiële’ zaken zoals kappers, kledingzaken en sportscholen helemaal niet open mogen, draagt daar ook aan bij.

Mijn gedachten en medeleven gaan natuurlijk uit naar degenen die direct met de ziekte te kampen hebben en met degenen die eraan overleden zijn.
Dus vanuit dat oogpunt probeer ik mij zo braaf mogelijk aan de bovenstaande voorschriften te houden. Met enige spanning blijf ik de ontwikkelingen en situatie hier volgen, zowel op financieel als gezondheidsgebied…

BLOG #11: Code RED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven